top of page

MICRONEEDLING

  MICRONEEDLING TREATMENT 

 

AHA Cleansing Gel, Pre-Peel Solution, Microneedling behandeling met Hyaluronic Acid Meso Gel en Retinol 1% Meso Gel,

 Aloe Vera Meso Gel Mask, Calendula Oil Elixir.

_________________

 • Deze behandeling kost €92,50   (Decolleté  toeslag  €15,00)

 • In kuurverband van min. 3 behandelingen €10 korting per keer

 • Litteken behandelingen prijzen in overleg. Dit hangt af van de grote en dikte van de litteken.

 

 

 

Wat kan je verbeteren met Microneedling?

 

 • Fijne lijntjes, rimpels en huidverslapping      

 • (Acne) littekens     

 • Pigmentvlekken door de zon                    

 • Grove poriën

 • Het verfijnen van de huidstructuur

 • Couperose en niet actieve rosacea

 • Striae

Wat is microneedling?

Microneedling is een behandeling waarbij er met een speciale pen een groot aantal rechtstandige kleine kanaaltjes in de huid gemaakt worden,  wij werken wij met steriele naaldenkoppen voor eenmalig gebruik. Tijdens de behandeling worden speciale actieve werkstoffen op de huid aangebracht, die via de kanaaltjes direct worden opgenomen door diepere gelegen huidlagen. Hierdoor wordt het collageenniveau in de huid hoger en wordt de huid steviger en elastischer. De huid herstelt en sluit deze kanaaltjes met huid-eigen, glad collageen. Fijne lijntjes en rimpeltjes worden gladder en minder diep. Door de micorneedling behandeling worden de poriën weer gevuld met huid-eigen collageen, hierdoor krijgt de huid een fijnere poriestructuur.  Microneedling wordt ook toegepast bij het verminderen van littekens, pigmentatie en striae. Het collageen wat aangemaakt is door de behandeling blijft vervolgens tot zo’n 2 jaar aanwezig in de huid. Daarna wordt het doorgaans door lichaamseigen processen afgebroken. 

De behandelingen worden met tussenpauzes van minimaal 28 dagen toegepast. M.u.v Litteken behandeling deze heeft een tussenpauze van 14 dagen. Voor een goed resultaat adviseren wij  min. 3-6 behandelingen en een onderhoudsbehandeling van 2 keer per jaar is aan te raden.

Doet het zeer en wat gebeurt er?

De behandeling geeft een licht scherp, kriebelend gevoel maar is goed te verdragen. De behandeldiepte is variërend van 0,25mm tot 1,5mm dit is afhankelijk van de plek, indicatie en huidconditie. Doordat de pen vibrerende bewegingen maakt worden er verticale kleine gaatjes in de huid geprikt. Deze prikjes laten de epidermis ( opperhuid ) intact maar “verwonden” de huid net genoeg om de natuurlijke wondgenezing op gang te brengen. Hierdoor worden de fibroblasten geprikkeld en wordt de aanmaak van collageen gestimuleerd. 

   

Belangrijke punten voor thuis:

Na de microneedling behandeling is de huid rood en gevoelig en kan er wat zwelling ontstaan in de huid. 

 • Vermijd contact met de huid gedurende de eerste uren na de behandeling i.v.m. bacteriën overdracht.

 • Het is belangrijk de eerste 24 uur geen producten/make-up aan te brengen vanwege het risico op een allergische reactie. Ook geen dag/nachtcreme. Je mag alleen de oil elixer gebruiken, deze krijg je na de behandeling mee.

 • De eerste 24 uur de zon vermijden. (Je mag pas 24 uur na de behandeling zonnebrandcreme gebruiken).

 • Sauna vermijden, en niet sporten. Na min 6 uur mag je douchen zolang je het stromen van zeepwater over het gezicht vermijdt. 

 • De eerste 24 uur mag u het behandelde gebied alleen met water wassen.

 • Wees 2 weken na de behandeling voorzichtig met zon. Breng daarom dagelijks een zonnebrandcrème aan met SPF 50.

 • Drink na de behandeling minimaal twee liter water om de afvalstoffen af te voeren

Wanneer geen microneedling?       

 

Soms mag een Microneedling behandeling absoluut niet - of alleen bij een akkoord van huisarts -worden toegepast. Bij de volgende indicaties mag de behandeling niet worden toegepast: Geïrriteerde huid, bij een huidinfectie of schimmelinfectie, actieve acne of rosacea, eczeemplekken, psoriasis, actinische keratosen, (huid)kanker (ook in remissie), open wonden of zweren,  bloedstollingsproblemen, diabetes, gebruik van immuunsysteem onderdrukkende medicijnen, vraag akkoord bij huisarts.

 

Als je erg vatbaar bent voor het koorslip virus wordt aangeraden om een aantal dagen voor de behandeling preventief te smeren met een koortslipvirus-remmende crème (Zovirax). Dit vermindert het risico op een uitbraak voor en na de behandeling.

Resultaten:

bottom of page