MAGNESIUM BEHANDELING

Gezond met ontspanning

Dat gezond eten en sporten belangrijk voor ons is weten we, maar wat we vaak vergeten is om te ontspannen. We hebben hier ‘geen tijd voor’, of het schiet er bij in.  Wanneer we in drukke tijden niet ontspannen en ons lichaam geen rust geven, kan dit lichamelijk én zelf geestelijke klachten opleveren.  Je lichaam is gespannen, je spieren zitten vast,  je concentratie neemt af, je voelt je moe of down. Vooral langdurige stress is heel slecht voor je gezondheid. Oxytoxine is een stofje in je bloed, die zorgt voor vermindering van stress. Massage zorgt voor aanmaak van deze hormonen, die we nodig hebben om stress hormonen te verlagen. 

 

Je lichaam in balans met Magnesium

Magnesium is naast zuurstof en water de derde levensbehoefte van ons lichaam. Het zorgt voor ontspanning, is goed voor je hart, je spieren, je huid, je stofwisseling en houdt je hormonen in balans. Magnesium is een natuurlijk mineraal en de grote regelaar in ons lichaam voor meer dan
300 processen. Veelal wordt dit uit onze voeding gehaald (bananen, granen, noten, abrikozen en groene groenten). Helaas bevat tegenwoordig voeding onvoldoende hoeveelheid magnesium daardoor ontstaat dan een tekort aan magnesium in ons lichaam. Dit tekort kan alsmaar groter worden, door bv ouder worden of het drinken van koolzuurhoudende frisdranken, koffie, suikers, stress of veel sporten. Bij stress verbruikt het lichaam tot wel 2x meer magnesium dan normaal. Veel sporten leidt tot extra uitscheiding van magnesium. 

Symptomen bij magnesiumtekort

Vaak ondervinden mensen klachten als gevolg van magnesiumtekort. Voorbeelden hiervan zijn: verstijfde, verharde en verkrampte spieren, vermoeidheid,  prikkelbaarheid, slapeloosheid, rusteloze benen, duizeligheid, hoofdpijn, slaapstoornissen, constipatie, hyperactiviteit. Problemen met circulatie, spijsvertering, spieren en het zenuwstelsel hangen vaak samen met een magnesiumtekort. 

De huid is het grootste orgaan van het lichaam en is in staat vele stoffen op te nemen. De toediening van magnesium via de huid d.m.v. magnesiumolie is dan ook veruit de beste manier om een magnesiumtekort snel en effectief tegen te gaan. Het grote voordeel is dat je acute problemen lokaal kan behandelen. Het opgeloste magnesium dringt via de huid rechtstreeks door in de cellen, waar het meteen zijn heilzame werk kan doen. De opname door het lichaam is dus optimaal! 

Wat doet een magnesium behandeling?

Magnesium staat bekend als het 'anti-stress mineraal. De magnesium behandeling, draagt bij aan een algehele ontspanning van de spieren

in het lichaam en heeft tevens een rustgevend effect op de geest. Het zorgt voor meer energie gedurende de dag en voor een heerlijke

nachtrust. Met de behandeling vullen we het magnesium via de huid aan. Het is aan te raden om naast de behandeling magnesium dagelijks te gebruiken. Dit helpt o.a. ook  bij; Huidproblemen, vermoeidheid, hoofdpijn/migraine, pijnlijke spieren, slaapproblemen, hart- vaatziekten, reumatische klachten, diabetes type 2, depressie, stress, overgang, intensief sporten. Onze specialist geeft u graag advies. Wij verkopen Permsal Magnesium producten. 

Contra indicatie magnesium: Nierfalen, darmobstructie, spierziekte Myasthenia gravis en Adams-Stokes syndroom.

Contra indicaties voor massage: Koorts, infectieziekten – flinke verkoudheid, griep en keelontsteking, ziekten waarbij er sprake is van verhoogde stofwisseling, besmettelijke huidaandoeningen, extreme vermoeidheid, kanker, ernstige vaat ziekten, antibiotica en bloedverdunners– overleg met uw huisarts.

magnesium.jpg
  Magnesium behandeling 

Boek een heerlijke ontspannen magnesium arrangement, bestaande uit;

 

Een heerlijk magnesium voeten relax bad, waarbij de voeten de aandacht krijgen die ze verdienen met een magnesium scrub.  Ondertussen serveren wij je een gezonde magnesium rijke smoothie. Je wordt ingesmeerd met magnesium olie, die 5-10 minuten moet intrekken. Ondertussen krijg je een ontspannende hoofdhuidmassage met aansluitend een ontspannende achterzijde lichaamsmassage waarin we de huid verwennen met een warme amandel olie. We sluiten af met een rustgevend kopje thee/water.

_________________
55 min. € 60,00
Let op: Het is belangrijk dat je 3 dagen voor de magnesium behandeling je benen niet scheert, dit om te voorkomen dat de magnesium erg zal prikken op de huid.